Attack of the 50ft Woman uit 1958 is een Amerikaanse science-fiction film uit het B-genre die een ware cult-status verwierf. De film draait om Nancy Archer, een rijke maar ongelukkige vrouw. Haar echtgenoot, Harry, bedriegt haar met een minnares genaamd Honey Parker, en zelf heeft ze een drankprobleem. Wanneer ze op een nacht met haar auto de woestijn inrijdt in de hoop zich even terug te kunnen trekken van haar problemen, ziet ze een ruimteschip landen. Uit het schip komt een enorme alien. Wanneer Nancy haar verhaal de volgende dag vertelt, gelooft niemand haar.
Met moeite overtuigt Nancy Harry om met haar de woestijn in te gaan en de alien te zoeken. Uiteindelijk vinden ze hem. Harry vlucht en laat Nancy achter. De alien achtervolgt Nancy, maar blijkt enkel interesse te hebben in de diamanten ketting die ze draagt. Hij pakt het ding van haar af, en laat Nancy vervolgens bewusteloos achter op het dak van het huis bij haar zwembad.
Terwijl de dokter Nancy onderzoekt, verkennen de sheriff en Nancy’s butler het ruimteschip van de alien. Die blijkt de diamant nodig te hebben als brandstof. Nu hij die heeft, kan hij de aarde weer verlaten. Ondertussen wil Harry Nancy een dodelijke injectie geven zodat hij haar geld kan erven en met Honey een nieuw leven kan opbouwen. Alleen ontdekt hij tot zijn verbijstering dat het contact met de alien een onverwachte bijwerking heeft gehad op Nancy; ze is uitgegroeid tot een 50 voet hoge reuzin.
Harry vlucht weg uit het huis naar een bar. Wanneer Nancy wakker wordt en haar nieuwe afmetingen ontdekt, zint ze op wraak. Ze begeeft zich ook naar de bar, doodt Honey door een balk op haar te gooien, en neemt Harry mee. Wanneer ze in de richting van een paar hoogspanningsmasten loopt, schiet de sheriff een transformator op deze paal kapot. De explosie doodt zowel Nancy als Harry.
Referenties aan de film zijn verwerkt in een groot aantal latere films en series, waaronder Monsters vs. Aliens, Teenage Mutant Ninja Turtles en Dexter’s Laboratory. Attack of the 50 Foot Woman werd op 26 juni 2007 uitgebracht op dvd door Warner Bros.